Rendelő

A váró

Váró

Váró

A világos és tágas rendelőben két kezelőhelyiség, egy várószoba és természetesen kulturált átöltözési lehetőség áll a vendégek rendelkezésére.

A függesztőállvány

A függesztőrács

A függesztőrács

Az első kezelőhelyiségben helyezkedik el a függesztőállvány, melynek segítségével a gerinc és a nagyízületek tehermentesített helyzetben történő lazító, erősítő, mobilizáló, nyújtó gyakorlatai végezhetők. Ideális a gerinc, az ízületek különböző betegségeinek, balesetek, valamint mozgásszervi műtétek utáni gyógytorna kezelésénél, amikor is a betegség megkívánja az ízületkímélő, mozgáskönnyítő, nehézségi erő kikapcsolásával végzett gyakorlatokat. Ugyanakkor különböző erősségű gumikötelek segítségével az intenzív izomerősítés és edzés is megvalósítható. A különböző helyzetekben való részleges vagy teljes testfelfüggesztés pedig a relaxációt teszi lehetővé.

A kezelőágyak

A kezelőágy hidraulikája

A kezelőágy hidraulikája

A rendelő két kezelőággyal van felszerelve. Mindkét kezelőágy háromrészes, fekvőfelületük süllyeszthető/emelhető. Fej- és lábrészük tetszés szerinti szögbe állítható, ami lehetővé teszi a páciens kényelmes elhelyezkedését. Az egyik kezelőágy a függesztőrács alatt, a másik az infralámpa mellett helyezkedik el.

A bordásfal

Bordásfal labdákkal

Bordásfal labdákkal

A másik kezelőhelyiségben három tagból álló bordásfal található. A középső úgynevezett svédfal kifejezetten izomerősítésre szolgál.

A trambulin

Trambulin

Trambulin

A trambulin egyensúlyfejlesztő, koordinációs, izomerősítő gyakorlatok elvégzésére alkalmas.

Az infralámpa

Az infralámpa működés közben

Az infralámpa működés közben

Az infrasugarú lámpa a mélyebben fekvő szöveteket átmelegítve elősegíti azok anyagcseréjét, a salakanyagok eltávozását a szövetekből. A masszázs kitűnő kiegészítője.

Kiegészítők

Labdák és súlyzók

Labdák és súlyzók

Különböző méretű gimnasztikai labdák alkalmazásával a gerinc és az ízületek terhelése nélkül stabilizációs, mobilizálós és egyensúlyfejlesztő gyakorlatok végezhetők. A tükör előtt végzett gyakorlatok során a páciens ellenőrizheti a testtartását és a gyakorlatok helyes kivitelezését. Egyéb kiegészítő felszerelések: labdák, súlyzók, tornabotok a tornagyakorlatok könnyítésére-nehezítésére szolgálnak.


További képek